Вече има прогнози, че театрите в много държави няма да работят до 2021 година

4.05.2020   Медия: Actualno.com

сценаУважаваният театрален продуцент сър Камерън Макинтош заяви в интервю за BBC, че театрите на „Уест Енд“ и „Бродуей“ вероятно няма да могат да поставят мюзикъли до началото на следващата година. Макинтош каза, че според него не е възможно театрите да планират бъдещето си, докато социалното дистанциране е налице, предаде БГНЕС, цитирани от от Actualno.com.

„Искаме публиката да се чувства в безопасност и искаме актьорите да се чувстват в безопасност“, сподели той. Театрите в много страни са затворени за неопределено време заради пандемията от коронавирус. Във Великобритания всички изпълнения на „Уест Енд“ са отменени поне до 31 май. Сър Камерън Макинтош е собственик на театър и театрален продуцент, който е поставял мюзикъли като „Котките“, „Клетниците“ и „Фантомът на операта“. Неговите препоръки са в синхрон с призивите на други професионалисти от театралната сфера за спешни мерки от страна на правителството, за да бъде спасена индустрията от колапс. „Ще се върнем към работа, но ни трябва време, за да се върнем. Ако не чуем [за вдигане на блокадата] до няколко седмици, мисля, че истината е, че няма да можем да заработим до началото на следващата година. Мисля, че това е съвсем ясно“, каза продуцентът.

Миналия месец драматургът Джеймс Греъм заяви, че ще е необходимо „агресивна правителствена намеса“, за да се спасят британските театри от въздействието на пандемията. След няколко месеца „всички резерви ще пресъхнат и няма да останат пари“, предупреди Греъм. „Дори не знам дали ще има театрална или филмова индустрия, такава, каквато я познавахме преди COVID-19 и когато всичко приключи“, добави той.